Verkostoituminenko tärkeää?

TCCHKI_banneri

Kun lähdin opiskelemaan 18-vuotiaana, sanoi isäni minulle, että opintojen aikana on tärkeää verkostoitua. Siis, verkostoitua? Minusta se kuulosti tuolloin maailman itsekkäimmältä tavalta lähestyä opiskelumaailmaa ja siellä olevia ihmisiä. Että näkisin uudet tuttavuudet ja ystävyydet välinearvoina johonkin muuhun – johonkin tulevaan ja omaa uraani edistävään. Ajattelin, että “pyh, minä menen opiskelemaan oppiakseni, kehittyäkseni ja luodakseni elämän kestäviä ystävyyksiä”.

Koko opintojeni ajan pyrin siis itse olemaan muille hyödyksi olemalla aktiivinen järjestöissä, tekemällä erinomaista työtä ja ilostuttamalla muita tilanteessa kuin tilanteessa. Muutaman vuoden jälkeen huomasin, että aktiivisuuteni kautta tekemieni tuttavuuksien ja ystävyyksien johdosta, minulla yhtäkkiä oli melko suuri kansainvälinen verkosto ihmisiä, joita olin jollain tapaa palvellut eri tehtävissäni.

Täysin asiaa tiedostamatta, olin isäni neuvon mukaan verkostoitunut. Eikä siinä ollutkaan mitään itsekästä tai pinnallista. Päinvastoin, jälkikäteen ajattelen, että on itsekästä vain keskittyä itsensä kehittämiseen hakematta paikkaa tästä koko maailman kattavasta ihmisverkostosta, jota kutsumme ihmiskunnaksi.

Verkostoni ei palvele minua, vaan minä olen palvellut verkostoani ja käyttänyt kontaktejani toistensa hyödyksi yhdistämällä oikeat ihmiset yhteen, esimerkiksi kun haussa on ollut henkilö, jolla on tietty asiantuntemus tai asuu tietyllä paikkakunnalla tai maassa. Ihminen on laumaeläin eikä pärjää ilman muita. Verkostoitumisessa on kyse siitä, että auttaa toisiaan.

Tahdon edelleenkin, myös valmistuttuani, kasvattaa verkostoani ja olla yhä enemmän avuksi toisille, minkä vuoksi uusin projektini koskee nimenomaan verkostoitumista, koska se on minusta tärkeää. Tutustuin vielä Turussa asuessani The Caviar Clubiin. The Caviar Club on Isossa-Britanniassa asuvan digiyrittäjä Saija Mahonin Suomeen tuoma yrittäjien verkostoitumistapahtumakonsepti, jossa ujompienkin suomalaisten yrittäjien on helppo tutustua samanhenkisiin ihmisiin ja kasvattaa liiketoimintaansa sen avulla.

Nyt minä järjestän siis kyseisen tapahtuman Helsingissä 27. marraskuuta 2015 Bankin Wall Streetillä. Ohjelmassa luvassa on mieletön puheenvuoro palkitulta puhujalta ja businessantropologilta André Noël Chakerilta, perehdytystä coachingiin, speednetworkingia (kuin speed-dating, mutta networking), speedcoachingia (coachit pitävät 10-15 minuutin coaching-sessioita), shiatsu-hierontaa sekä tietenkin cocktail-tarjoilut ja lämminhenkistä verkostoitumista yrittäjien ja yrittäjämielisten kesken.

En malta odottaa. Lisätietoja tapahtumasta ja liput täältä!

kärmesaho
Blogista Saukon Taivaspaikka, klikkaamalla lähteeseen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *