Hyvästit Turulle

Viikko sitten sunnuntaina jätin hyvästit Turulle. Hyvästit olivat odotettua vaikeammat. Olen kuitenkin asunut Turussa koko aikuisikäni, yhteensä kahdeksan vuotta. Turusta oli tullut kotini. Koko ydin-Turku on täynnä muistoja eri elämänvaiheistani. Olen asunut niin Piispankadulla, Tuureporinkadulla, Pispalantiellä kuin Vähä Hämeenkadulla. Vaikka välillä olen asunut ulkomailla tai muuten vain ollut enemmän muualla kuin Turussa, on turvasatamani jatkuvasti ollut siellä. Sinne olen aina palanut ja siellä minulla on ollut kaikki ystäväni, turvaverkkoni. Minulla ei ole mitään muuttamista vastaan, päinvastoin, otan elämänmuutokset vastaan innokkaana ja odottavaisena. Silti on haikea jättää taakseen opiskelukaupunkinsa ja samalla koko opiskeluelämänsä siellä. Pysähtyä paikoilleen en kuitenkaan voi, enkä halua.

Nyt elämäni on toistaiseksi täällä Helsingissä. Ihanassa pääkaupungissamme, mikä kuhisee uutta elämää ja uusia seikkailuja. Olen jo valtavan ihastunut Punavuoreen ja tunnen, että tulen viihtymään täällä vallan mainiosti. Edessä on ihana kesä. Uusiin ympyröihin, paikkoihin ja ihmisiin tutustumista. Uusissa työpaikoissa itseni haastamista. Uusien rutiinien muodostamista. Uusia kokemuksia. Kaikkea uutta, kaikkea hyvää. Ehkä pahaakin. Uusissa elämänvaiheissa ihmettelen aina kuinka elämä voikaan aina antaa niin paljon enemmän kuin on ajatellut. Aina kun luulee tietävänsä kaiken  jostain, ymmärtää ettei tiedäkään yhtään mitään.

Kiitos Turku ihanista vuosista! Kiitos Helsinki lämpimästä vastaanotosta! Tästä on hyvä jatkaa. Olen täynnä kiitollisuutta. On ihanaa olla elossa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *