Uusi koti Punavuoressa

PunavuoriTuntuu hassulta. Minua odottaa pienen pieni koti ja työpaikka Helsingissä. Kuukauden päästä minulla ei ole enää lainkaan kotia Turussa. Jotenkin olen kauan tiennyt, että tulen jossain vaiheessa muuttamaan Helsinkiin työpaikan perässä, mutta nyt kun se hetki on tullut, tuntuu hassulta. Että oikeasti tulen jättämään Turun. Olen sentään asunut Turussa pian 8 vuotta. Turusta on tullut kotini ja on pysynyt kotinani vaikka välillä olen työskennellyt Raumalla, opiskellut Ruotsissa tai matkustellut enemmän kuin ollut kotonani. Turku on ollut latausasemani ja kotisatamani siitä lähtien kun muutin Kokkolasta pois vanhempieni luota “suureen maailmaan” kokeilemaan siipiäni. Turusta on tullut tuttu ja turvallinen paikka, missä muistoja löytyy ripoteltuina ympäri kaupunkia. Nyt muutan uusille tuntemattomille hoodeille, Punavuoren kadulle, jolla olen aiemmin käynyt vain eksyneenä. Enää lenkkipolkuni ei kulje Aurajokea vaan Suomenlahtea pitkin. Vielä en tietenkään voi varmuudella tietää kuinka kauan tulen asumaan Helsingissä, mutta ei ole mitenkään epätodennäistä, että siitä tulee uusi kotikaupunkini muutakin kuin täksi kesäksi. Jännittävää!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *