Vuosiyhteenveto 2015

levi2

Tammikuu – Biohakkerointia ja muuttoprojekti Lapissa

Olin alkuvuodesta mukana ystäväni startup-projektissa, harjoittelin coachausta ja tutustuin yhä paremmin biohakkerointiin – jauheineen, pillereineen ja laitteineen. Tammikuun suurin urakka oli veljeni muutto. Hoidin siis yksin hänen neljän hengen talouden muuton Rovaniemeltä Ouluun runsaassa kolmessa vuorokaudessa, pakkaamisineen ja sisustamisineen. Tämän jälkeen menin Leville lepäämään ja kaamostapahtumaan kavereita katsomaan. Osallistuin SPR:n järjestämälle kurssille ystävätoiminnastaan.

tennis

Helmikuu – Gradun kirjoittamista ja tennistä

Järjestin Grenadan itsenäisyyspäiväjuhlat, kävin SlipKnotin keikalla ja aloin kirjoittamaan graduani koskien osakkeina maksettua palkkaa. Tutustuimme ystäväni kanssa riemukkaasti tennikseen. Osallistuin yrittäjien verkostoitumistapahtumaan nimeltä The Caviar Club ja heidän gaalaansa, missä parhaille yrityksille jaettiin palkintoja. Katselin paljon asianajodraamaa nimeltä Suits.

amsterdam

Maaliskuu – Levillä ja Amsterdamissa

Kävin taas Levillä nautiskelemassa, järjestin erilaisia aamiaisia ystävien kanssa, suklaatastingeja ja muuta sellaista, mitä arvelin, etten Helsinkiin muutettuani enää voisi yhtä helposti tehdä kun kaverit asuvat kauempana ja olemme työelämässä. Maaliskuun lopussa matkustin Amsterdamiin. Tutustuin ihanaan some-sovellukseen nimeltä YOU, millä tulisi olemaan useita positiivisia vaikutuksia arkeeni vuoden varrella.

IMG_1876.JPG

Huhtikuu – kotimaa-matkustamista ja Vuoden opiskelija-kilpailu

Vietin pääsiäisen Kokkolassa ja viikonloput vuorotellen niin Helsingissä, Joensuussa kuin Oulussa. Kokeilin sirkuskoulua. Huhtikuun merkittävin tapahtuma oli silti Vuoden opiskelija-kilpailuun osallistuminen ja sen voittaminen. Voitin Verohallinnon kategoriassa tittelin Vuoden verolähettiläs, minkä ansiosta tulisin kesällä työskentelemään Verohallinnon viestintäosastolla verotietoisuuden ja -myönteisyyden parissa.

IMG_1585.JPG

Toukokuu – Turusta Helsinkiin muuttaminen

Saatuani töitä Helsingistä niin kesäksi kuin syksyksi, aloin välittömästi hakemaan sieltä asuntoa. Olin kuullut paljon tarinoita Helsingin asuntotilanteesta, siitä kuinka vaikeaa asuntoa on saada ja kuinka kalliita ne ovat. Siispä hypin tasajalkaa onnesta kun löysin törkyhalvan asunnon Punavuoresta ja muutin sinne näkemättä asuntoa etukäteen. Haikein mutta onnellisin tuntein muutin pois Turusta asuttuani siellä eripuolin kaupunkia yhteensä peräti kahdeksan vuotta. Odotin malttamattomana uusia seikkailuja Helsingissä.

köpenhamn

Kesäkuu – piiloleikkiä Punavuoressa

Hui. Olen yöpynyt monenlaisissa paikoissa ja enkä hätkähdä helposti, mutta en ollut osannut odottaa sitä, millaista uudessa asunnossa asuminen tulisi olemaan. Asunto oli äärimmäisen likainen, täynnä epämääräisiä tavaroita ja kalusteita, sähköt olivat vähintään hengenvaarallisesti asennettuja, vuokraisäntään ei meinannut saada yhteyttä vaikka osoittautui salaa asuvan asunnossa itsekin jne. Käytin tilaisuuden hyödykseni uutena kokemuksena (ja edullisena asumismuotona) mutta olin hyvin onnellinen kun pääsin heinäkuussa muuttamaan pois.

Muutoin kesäkuu meni uusiin työtehtäviini perehtyessä, kaverin valmistujaisissa Tampereella, Kööpenhaminassa pohjoismaisessa oikeustapauskilpailussa ja ikimuistoisella mökkiretkellä jossain keski-Suomessa olevan järven rannalla.

Nyt.fi

Heinäkuu – Muutto Kamppiin ja Snapchatin perustaminen

Heinäkuussa tapahtui paljon käänteen tekeviä tapahtumia. Osallistuttiin porukalla RuisRockiin, kävin Kokkolassa luokkakokouksessa, osallistuin työtehtävieni puolesta SuomiAreena-tapahtumaan, löysin uuden asunnon Kampista ja perustin Verohallinnolle Snapchatin. Näistä merkittävimmäksi en itse tuolloin osannut aavistaa, että olisi Snapchatin perustaminen, mutta näin siinä kävi. Tämä aiheutti suuren kohun ja paljon huomiota koko Suomessa. Verohallinnosta tuli tämän johdosta välittömästi somen edelläkävijä ja vuoden ehkä suurin some-yllättäjä.

ateena

Elokuu – Lehtihaastatteluja ja matka Ateenaan

Järjestin tuparit muuttolaatikoiden keskellä, kävin kaverin mökillä Paraisilla ja veljeni perheen luona Oulussa. Jatkoin snäppäilyä, mikä oli todella hauskaa ja antoisaa, minkä lisäksi useat lehdetkin kiinnostuivat haastattelemaan minua asian johdosta. Urani verolähettiläänä oli ollut hyvin vahvasti nousujohteinen ja oli tietenkin haikeaa lähteä työporukasta ja jättää snäppäilyt muiden tehtäväksi. Kun ystäväni kysyi lähdenkö spontaanille etelän matkalle, vastasin tottakai heti kyllä ja lähdimme kuun lopussa pidennetyksi viikonlopuksi Ateenaan, mistä lähetin myös viimeisen snäppini Verolähettiläänä – aiheena luonnollisesti Kreikan verot.

FullSizeRender(1)

Syyskuu – Uusi työpaikka asianajotoimistossa

Aloitin uudet työtehtäväni huippuasianajotoimiston työoikeuspraktiikassa. Järjestin toiset tuparit ja uutena harrastuksenani aloin järjestämään aiemmin vuoden aikana tutustumani The Caviar Clubin verkostoitumistapahtumaa myös Helsingissä. Sain puhujaksi Suomen parhaaksi puhujaksi moninkertaisesti palkitun André Noël Chakerin ja paikaksi valitsin työpaikkani vieressä olevan Tapahtumatalo Bankin Wall Street-nimisen tilan. Erottautukseen tapahtumana muista The Caviar Clubin tapahtumista päätin lisäksi kutsua paikalle coach-kavereitani tarjoamaan speedcoachingia vieraille.

tjejhelg

Lokakuu – Tyttöjen viikonloppu ja gradun pariin palaamista

Kutsuin kavereita Helsinkiin käymään ja sain vertaistuesta lisäpuhtia gradun kirjoitteluun, mitä tein töiden ohella. Nyt ensimmäistä kertaa vuosikausiin, olin pysynyt samalla paikkakunnalla peräti kaksi kuukautta eikä minulla ollut yhtäkään lentolippua varattuna. Oli siis ennätysmäisen rauhallinen syksy matkustamisen osalta, mutta onneksi töiden, gradun ja verkostoitumistapahtuman parissa riitti puuhailtavaa.

The Caviar Club Helsingissä 27.11.2015
The Caviar Club Helsingissä 27.11.2015

Marraskuu – verkostoitumistapahtuma The Caviar Club ja pikkujouluja

Esittelin graduani seminaarissa ja matkustin Kokkolaan. Seminaarissa professori ehdotti aiheeni esille ottamista hänen pitämällään luennollaan vaikutusvaltaisille työoikeusasiantuntijoille. Näin hän teki ja pääsin tämän avulla yhteyteen useaan sellaiseen lakimieheen, joka oli ollut tekemisissä osakkeina maksetun palkan kanssa. Muutoin marraskuu oli yhtä juhlaa sillä silloin oli muun muassa niin järjestämäni verkostoitumistapahtuma The Caviar Club, Mikrobitin palkintojenjakotilaisuus, jossa vastaanotin kunniakirjan Verohallinnon Snapchatin johdosta, työpaikkani pikkujoulut sekä omat henkilökohtaiset pikkujoulujuhlani ystävien kanssa ja lukuisia muita pikkujouluja.

joulukuu

Joulukuu – Salaisia projekteja

Joulukuu oli rauhoittumisen aikaa. Kaikki joululahjani olin tuonut jo Kreikasta. Kävin serkkujeni syntymäpäiväjuhlilla. Tapasin mielenkiintoisia julkisuuden henkilöitä ja minua pyydettiin mukaan uuteen projektiin, josta voin kertoa kun se on virallista. Kokkolassa vietimme tänä vuonna joulua aikuisten kesken ja vuosi vaihtui rakkaan ystäväni juhlissa.

Loppusanat

Rakastan vuoden vaihtumista. Sitä, kun voi katsoa mennyttä vuotta taaksepäin ja suunnitella uutta uudelle vuodelle, vaikka tietää ettei voi tietää mitä uusi vuosi tuo tullessaan. Tänä vuonna olin suunnitellut valmistuvani, mutta sen sijaan valitsin kaksi toinen toistaan mielenkiintoisempaa työpaikkaa gradun sijaan. Vaikka vuosi on lyhyt aika niin tuntuu, että edellisestä tammikuusta on jo ikuisuus ja että olin ihan eri henkilö tuolloin. Niin paljon ennalta arvaamatonta on tässä välissä ehtinyt tapahtumaan ja joista olen tässä maininnut vain murto-osan.

Lupaukset

Uuden vuoden lupaukset eivät aina pidä, mutta mielestäni on hieno perinne katsoa taaksepäin sitä, mitä on oppinut ja asettaa tavoitteita sille, mitä haluaa oppia seuraavana vuonna ja jälkikäteen arvioida kuinka on onnistunut ja kehittynyt. Vuonna 2013 seikkailin ja vietin enemmän aikaa itsekseni matkustelemalla, vuonna 2014 vähensin matkustamista, vuonna 2015 paransin unenlaatuani ja terveyttäni yleisesti ja vuonna 2016 aion lopultakin muun muassa valmistua.

Vuosiyhteenvedot aikaisemmilta vuosilta: 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007 ja lukiosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *