Talet till mannen

Vuosijuhlat

Förra veckoslutet fick jag då alltså äran att lyssna på två olika tal till mannen. Det är en ganska ny tradition på årsfester som följer traditionen av att hålla ett hyllningstal till kvinnan och sedan överlåta en ros till varje kvinna på årsfesten. Detta fick mig att tänka på talet till mannen som jag själv lovat hålla nästa höst på Stadgas årsfest. Talet till kvinnan har alltså alltid varit ett hyllningstal till det vackrare könet, men talet till mannen verkar ha blivit mer utav ett slags mobbningstal mot män. I veckoslutets första tal till mannen dissades män bland annat för sin oförmåga att sköta hushållsarbeten och det andra talet handlade om mäns förhållande till sitt könsorgan. Båda var mycket underhållande, men inte alls några hyllningstal i ordets ursprungliga bemärkelse. På ett av årsfesterna träffade jag på en som själv snart ska hålla talet till mannen och hon var t.o.m. lite chockerad över talet till mannen som handlade om förhållandet till könsorganet och tyckte det var rent utav fräckt att ha alla kvinnor i salen stå upp och lyssna till komedin. Själv uppskattar jag mer humoristiska tal än allvarliga tal, men kan inte låta bli att åter tänka på vad jag själv vill ge för budskap med mitt tal. Själv är jag nämligen emot könsstereotypier och skulle därför inte vilja tala om vad som skiljer män från kvinnor. Nej, nu tror jag att fick jag en idé!

1 comment
  1. Haha jag MÅSTE ju kommentera på dethär inlägget!! Jag googlar här frenetiskt efter idéer för mitt tal om knappa två veckor, och hamnar här :D Jag är heeelt borttappad och alla idéer verkar bara helt stendumma just nu och det verkar nu inte bli till riktigt nånting, paniken börjar komma krypande… SUCK. Så jag råder dig att börja skriva på ditt tal i tid! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *